Monday, November 18, 2013

O zi in Puritania. (22)

A fost odată ca niciodată un frumos regat numit, Puritania, unde totul emana puritate, de la plante până la oameni. Casele oamenilor erau alimentate cu energie doar prin intermediul sursei care prima în regat și anume apa.
Însă într-o bună zi, regina supărată, că oameni au cam uitat ce înseamnă puritatea, iar majoritatea ignoră regulile impuse când s-au mutat în regat, a decis să îi supună la o probă pe care dacă nu o vor trece va trebui să părăsească Puritania. 
Regina și-a strâns toți supușii și le-a spus:
- Supușii mei iubiți, știți că apa noastră este sursa vieții în acest regat, iar unii dintre voi uitați acest lucru, murdărind-o cu fiecare gând rău, puritatea începe să dispară din regat, iar acest lucru ar duce la dispariția Puritaniei.
-Regină, dar ce este de făcut, nu putem să îi alungăm pe cei care ne pătează urma noastră de puritate?, spune în cor toți sătenii.
-Dragii mei, m-am gândit la o probă prin care să vă pun să gândiți, ce înseamnă puritatea pentru voi, astfel încât fiecare dintre voi trebuie să vă exprimați părerea, în felul acesta țărâmul nostru pur își va recăpăta forța de altă dată, cu fiecare vorbă bună, va înflorii cum nu a mai făcut-o de mult.
-Cum voiești, regina noastră, în termen de o săptămână vei primii scrisorile noastre cu toate gândurile noastre bune.
-Ca să vedeți că nu doar voi veți veni cu gândurile voastre pure, voi scrie și eu o scrisoare regatului nostru, pentru a-i revenii strălucirea ce a pierdut-o acum mult timp.
Acestea fiind spuse, sătenii se retraseră, iar regina se duse la castel să înceapă să își scrie scrisoarea despre semnificația purității pentru ea.

Dragă Puritania,

Am decis să îmi aștern gândurile despre semnificația purității pentru mine, un lucru ce ma adus pe tron și la cârma ta. 
Puritatea pentru mine înseamnă zâmbetul unui copil într-o zi mohorâtă de toamnă, căldura ce o emană dragostea unei mame ce își ia puiul plâns în brațe. Puritatea este teama cu care adolescenții își trimit bilețele de dragoste, înseamnă râsetul cristalin a copiilor ce se joacă în parc. Puritatea o simți atunci când ești în familie, în jurul mesei și atmosfera este animată, de zumzetele fericite ale familiei. Puritatea mai înseamnă albul rochiei de mireasă și zâmbetul timid ce îl afișează mireasa de sub voalul de mătase. Puritatea este într-o zi de iarnă albă în care toată lumea stă pe loc pentru a simți cum fulgii le mângâie fața deja înghețată. Puritatea este dragoste, multă dragoste pentru natură, pentru semeni, pentru divinitate. Puritatea poate fi surprinsă în multe feluri, doar privind unele lucruri vezi că sunt pure, unele pot și surprinse în poze, din ele emanându-se o puritate fantastică, pe care o simți precum o furnicătură asupra muschiului cardiac și te cuprinde o căldură de nedescris. Puritatea este dragoste, iar dragostea este viață. 
Așa că draga mea Puritania, fi bună cu noi și dă-ne din munții tăi falnici apă pură și bună de băut, asemeni Aqua Carpatica, o apă bună care să ne inunde sufletul de dragoste și de viață.

După ce și-a scris regina scrisoarea și a citit-o și răscitit-o s-a decis să o citească și sătenilor, să le dea o lecție și să facă și ei același lucru.
În timpul săptămânii, oamenii regatului lucrau de zor sp își scrie gândurile bune, așa că pe zi ce trecea parcă apa era mai bună, iar florile înfloreau și miroseau mult mai frumos. Parcă ceva s-a schimbat.
Numai un sătean era nedumerit că nu știa ce să scrie despre puritate, se temea că va fi dat afară din regat însă fiind un băiat tânăr și cu mintea la tehnologie a aflat de un anumit concurs instagram, cum ar fi poze la minut despre ceva. Așa că ce s-a gândit el, să facă o poză ,să o înscrie în concursul #puritate și să câștige premiul, astfel regatul sigur va fi salvat. Zis și făcut, nu numai că s-a înscris el, dar a dat de veste și a încurajat și alți săteni să se înscrie la concurs.
După săptămâna impusă de regină, Puritania era nemaivazut de frumoasă, totul strălucea și totul insufla prin toți porii puritate, dacă nu era săteanul nostru cel isteț, cu concursul lui poate încă era într-o stare ofilită regatul puritații, iar dacă vă întrebați ce vă recomandă și vouă regina:
-Înscrieți-va și voi în concursul instagram #puritate și puteți să insuflați și mai multă frumusețe regatului nostru, dragostea pentru puritate aduce un viitor înfloritor al Puritaniei.
Articol scris pentru SuperBlog 2013

No comments:

Post a Comment

Un gand,o idee...