Sunday, June 10, 2012

Leapsa cartilor!

O leapsa printre cursurile interminabile de invatat este numai buna sa ma relaxeze mai ales ca subiectul este unul minunat:cartile.
Iti multumesc din suflet Diana pentru aceasta leapsa minunata!

1.Luati prima carte pe care o gasiti la indemana si transcrieti primul paragraf.
"-Cine ar cumpara vreodata asa ceva?zise Vivi Swayne,inhatand revista Lucky pe care-o tinea in mana prietena ei Lane Morris."

2. Srieti primul paragraf din cartea preferata.
"Mai multe prsoane de incredere au semnalat faptul ca o ploaie de pietre a cazaut din senin pe Carlin Street,in orasul Chamberlain,la data de 17 august.Pietrele au cazut mai ale pe casa D-nei Margaret White,deteriorand in mare masura acoperisul si avariind doua jgheaburi si un burlan,estimate la aproximativ 25$.D-na white,vaduva,locuieste cu fetita ei de 3 ani,Carietta"

3. Scrieti un citat dintr-o carte care v-a dat de gandit.
 "E periculos să iubeşti! Iubirea e ca un drog. La început ai senzaţia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îţi place senzaţia şi îţi închipui că o poţi ţine sub control. Te gândeşti la persoana iubită vreme de două minute şi uiţi de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obişnuieşti cu acea persoană şi începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândeşti la ea trei ore şi o uiţi două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeaşi senzaţie ca şi drogaţii când nu îşi obţin drogul. În acel moment, aşa cum drogaţi fură şi se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, şi tu eşti dispus să faci orice pentru dragoste!"

4.Transcrieti primul paragraf din cartea care v-a marcat copilaria.
 "Cel dintai loc de care imi amintesc limpede e o pajiste intinsa si imbietoare,in care se gasea un iaz cu apa cristalina.O seama de arbori umbrosi se aplecau deasupra lui,iar pe marginile sale cresteau in voie papura si nuferii.Pe una din laturi,peste un gard viu,zaream un ogor arat,iar in partea cealalta peste o poarta,casa stapanului nostru,asezata langa drum;pajistea cobora lin de la o padurice de brazi la un parau deasupra caruia se inalta un mal abrupt."

5.Transcrieti primele 10 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar nu va place.
"In vremurile acelea cumplite ale razboaielor coloniale,inainte de a... "

6. Luati o carte care va este mai aproape (sa nu fie aceeasi ca la punctul unu) deschideti-o la nimereala si transcrieti primele 10 cuvinte de pe pagina.
"David Swicher scotoci prin lista de e-mailuri din Blackberry pana..."

7.Scrieti ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar inca nu ati citit-o.
"..se intinse sa il sarute."

8.Transcrieti prima fraza dintr-o carte cu vampiri, la alegere. (daca aveti)
"Sunt eu,Lestat,vampirul.Ma mai tineti minte?"

Invit sa preia aceasta leapsa tuturor celor ce nu au completat-o!

1 comment:

  1. Foarte draguta leapsa! Si frumoase si rasounsurile tale :)

    P.S. Sper ca nu te superi daca fac putina publicitate pe blogul tau.
    Te invit la un concurs pe blogul meu: http://inabookshelf.wordpress.com/2012/06/20/concurs/

    ReplyDelete

Un gand,o idee...