Wednesday, August 3, 2011

Recenzie Bestia de Alex Flinn

Inca din copilarie am iubit povestea frumoasei si a bestiei si am invatat ca dragostea adevarata nu tine de frumusetea exterioara ci de ceea interiara.Afland ca Alex Flinna lansat o adaptare a acestei povesti,m-am incumetat sa o citesc si spun ca nu regret.
Povestea in mare parte pastreaza acelasi fir narativ,aceeasi morala putem sa o tragem la sfarsitul carti iar personajele ajung sa cunoasca dragostea adevarata.
Adaptarea il are in prim plan pe Kyle Kingsbury,un baiat de bani gata,aratos,cu care orice fata si-ar fi dorit sa fie,singurul sau defect fiind infumurarea si inumanitatea de care dadea dovada umilindu-i pe cei mai putin frumosi.Kyle credea ca frumusetea exterioara putea sa aduca tot,faima,bani,fete,dar nu si dragostea.A invatat asta pe pielea lui cand Kendra Hilferty,o vrajitoare aparent rea,ii va da o lectie,transformandu-l si invatatandu-l ca frumusetea nu este totul in viata.
Dupa cum am spus,povestea urmareste firul narativ original,baiatul infumurat umileste o vrajitoare iar aceasta il transforma intr-o bestie respingatoare si nedemna de atentie si iubire,dar aici este si testul lui Kyle,el are doi ani pentru a gasi o fata pe care sa o iubeasca si ea la randul ei sa il iubeasca pentru sufletul lui,sa treaca e uratenia exterioara.El este izolat de propiul tata,lasat in grija servitoarei si a unui meditator orb,el isi va ocupa timpul citind,invatatand si cultivand trandafiri,acele flori ieftine,cum ar fi zic in viata lui anterioara.Intamplarea va face ca fata asteptata de el chiar sa apara si asta datorita tatalui sau care o va da ca moneda de schimb pentru a scapa basma curata.Linda(Lindy)este o fata umila,ce il va invata pe Kyle,ca dragostea nu tine de cat de frumos esti ci tine de bunatatea si frumusetea sufletului.Linda il va ajuta pe Kyle sa rupa vraja si ca in orice poveste probabil vor trai pana la adanci batraneti.Povestea are aceea savoare a zilelor noastre,dragostea nu se mai consuma in tara iubirii,in Franta,ci in New York,marele oras care niciodata nu doarme.
Cartea pot spune ca mi-a placut foarte mult,adaptata la timpurile noastre,dar pastrand aceeasi esenta a povestii.
Sony Pictures a lansat anul acesta filmul bazat pe cartea Bestia intitulat Beastly.Sa zicem ca pastreaza povestea in mare,deorece bestia noastra nu e tocmai o bestie,ci mai degraba un tip chel,tatuat si plin de zgarieturi,in carte bestia e blanoasa,cu gheare lungi si voce guturala.Alt aspect ce nu mi-a placut e ca au inghesuit povestea intr-un an,iar in carte actiunea se petrece in doi aniAsta a fost o bila mare si neagra pentru film,in rest pot spune ca a fost bunicel.Distributia filmului a fost urmatoarea:Kyle-Alex Pettyfer,Linda-Vanessa Hudgens iar vrajitoarea cea rea,relativ rea chiar Kendra-Mary-Kate Olsen.Cu toate acestea ca de fiecare data cartea bate filmul,de aceea va recomand sa cititi intai cartea si pe urma sa vedeti filmul,altfel e posibil sa fiti dezamagiti de carte si chiar nu ar trebui,este o carte buna si merita citita,vi-o recomand cu toata caldura.
Spor la citit si sper sa aud ca va placut cartea.
Cartea o veti gasi AICI.

5 comments:

  1. Super!:)
    Am auzit multe laude la adresa cartii si chiar as vrea sa o citesc.
    POvestea insasi mi se pare foarte interesanta, iar recenzia ta e foarte reusita!:) Sper sa mi-o iau cat mai curand:x.

    Dee'

    ReplyDelete
  2. Suna bine! O sa incerc sa fac rost de ea!Abia atsept s-o citesc...

    ReplyDelete
  3. pare o carte interesanta sa speram ca bestia va fi din nou normala :))

    ReplyDelete
  4. Am citit si eu cartea la putin timp dupa tine, dar in engleza. Mi-a placut mult. Nu e ceva neobisnuit daca ma gandesc cat de mult ador povestile! Filmul e doar dragut :)

    ReplyDelete
  5. Actorii fac insa tot filmul. Tipu e chiar frumusel. Hi hi hi :d

    ReplyDelete

Un gand,o idee...