Monday, August 22, 2011

Goosebumps!

M-am gandit astazi la o vizita la biblioteca impreuna cu iubitul meu pe care am avut-o acum cateva saptamani,mai precis la biblioteca cu carti in limba engleza.
Iar aceea vizita a adus in discutie o serie de cartii pe care si el si eu le-am citit[el le-a citit in engleza si eu in romana] si m-am gandit ca desi sunt niste carti mai copilaroase le-as mai citi o data pe fiecare.Tin sa zic ca nu detin decat 8 volume din 17 dar o sa incerc sa le procur si pe restul si sa scriu cate ceva despre fiecare volum in parte.Seria se numeste Goosebumps de R.L. Stine.
Goosebumps este o serie de nuvele horror pentru copii, create de autorul american R. L. Stine. 62 de cărți au fost scrise (din care 17 publicate în limba română, de editura Rao), publicate sub titlul de Goosebumps, ultima fiind Monster Blood IV. Au fost criticate pentru conținutul lor uneori violent. Succesul seriei a determinat numeroase alte sub-serii, tot de R. L. Stine, incluzând Give yourself Goosebumps și Goosebumps series 2000, în 1995, respectiv 1998. Cărțile au determinat două jocuri: "Terror in the Graveyard" și "Escape from Horrorland", un joc PC, precum și o serie TV. În timpul popularității lor, două parodii au fost create de alt autor sub pseudonimul de R.U. Slime numite Gooflumps: Eat Cheese and Barf! și Stay Out of the Bathroom.
In urmatoarele zile voi incepe sa citesc si sa scriu cate o mica recenzie despre fiecare in parte.Daca careva din voi ati citit macar o carte din serie as vrea sa stiu cum vi s-au parut?

5 comments:

  1. Cand eram in a 6a sau a 7a am avut o mare pasiune pentru ele,citeam tot ce gaseam la biblioteca

    ReplyDelete
  2. si eu tot cam atunci incepusem sa le citesc si devenisem obsedata de ele,pe urma au aparut surorile lor mai mari si mai fioroase,dar iubitul meu mi-a amintit de ele si vreau sa le citesc iar chiar daca nu vor mai avea acelasi impact:)

    ReplyDelete
  3. Oh, si eu am avut o obsesie pentru ele!:)) Imi place mult blog`ul, mc de follow si vreau sa iti spun ca ai niste melodii absolut superbe in playlist..[MP3] :d

    ReplyDelete
  4. nu le-am citit dar cred ca sunt bunicele :) nu ca as fi in masuraa sa comentez :))

    ReplyDelete
  5. E prima data cand aud de cartile astea. Mi-ar fi placut sa le citesc si eu cand eram mica.

    ReplyDelete

Un gand,o idee...