Saturday, December 6, 2014

Dragă tată,

Astazi e 6 decembrie, mai stii ce era in aceasta zi minunata de 6 decembrie? Da era Mos Neculaie dar mai presus de atat era ziua ta. Culmea nu te chema Neculaie dar erai nascut intr-o zi sfanta. Asa ca tu erai sfant pentru mine. Defapt si acum dupa atatia ani de cand ai plecat, inca esti o imagine de neclintit in memoria mea. Ai fost mereu un erou in imaginatia mea. Unul cu capa rosie care se pregatea mereu sa salveze lumea dar mereu, fara doar si poate se intorcea umil la a lui familie.
Au trecut 4 ani de cand nu am mai cantat la multi ani de ziua ta. Ma gandesc mereu daca acolo unde esti iti canta cineva sau iti face cineva tort si iti sare in brate? Pun pariu ca nu.
De 4 ani visez un singur vis, sa bati la usa si sa iti sar in brate si asa sa stam ore bune. Nu ti-as mai da drumul niciodata. Pentru ca ai de recuperat atat timp incat si o eternitate ar fi putin sa stai cu mine si sa iti povestesc despre mine. Ai pierdut atatea incat nici nu as sti cu ce sa incep.
M-am schimbat din multe puncte de vedere. Am crescut si m-am maturizat. M-am copt la minte, asa cum ai fi spus tu. Nici eu nu ma recunosc dar sunt sigura ca tu m-ai recunoaste si dintr-o mare de oameni. Legatura pe care un tata o are cu fata lui este dincolo de normal. Este dincolo de moarte defapt.
In orice moment greu pe care il intampin in viata te simt langa mine desi fizic nu esti. Mereu cand reusesc ce imi propun ridic privirea spre cer si iti multumesc pentru ca stiu ca ai pus si tu o vorba buna sa reusesc.
Mereu o sa fii langa mine si mereu o sa traiesti pentru ca stii, nimeni nu moare. Toti vom trai in amintirea celor dragi. Nici tu nu ai murit, pentru mine traiesti si indiferent daca mi-e bine sau rau tu esti langa mine.
Tata imi e atat de dor de tine incat nici un dictionar intreg nu ar putea avea destule cuvinte sa descrie dorul. E un dor care parca cu cat trece timpul creste si mai mult in loc sa scada.
Anul asta am cedat, fata ta puternica a cedat. Am spus stop nu mai pot. In momentul ala trebuia sa fii langa mine si sa imi amintesti ca mai pot mult timp dupa aceea. Dar nu ai fost. Tata, mi-e dor de tine, de vorba ta, de imbratisarea ta, de tot. Ca in fiecare an, nu imi doresc altceva de sarbatori decat o scara lunga pana la tine sa te imbratisez. Am cea mai mare nevoie de imbratisarea ta, acum.
Tata sper ca acolo unde esti sa fii bine si sa fii mereu langa mine. Pentru mine esti, ai fost si vei fi super eroul meu favorit. As fi vrut sa fii de ziua ta cu mine si sa te sarbatorim, in schimb ma voi uita spre cer si iti voi zambi.

Te iubesc taticutu meu drag.

2 comments:

  1. azi era si ziua lui tati de nume... era Mos Nicolae al meu...

    ReplyDelete
  2. Vei fi bine surioara >:D< sunt alaturi de tine, te iubesc :-*

    ReplyDelete

Un gand,o idee...