Sunday, November 13, 2011

Recenzie Fiica tacerii Kim Edwards

Dupa lungi dupa amieze in care m-am straduit sa termin de citit a doua carte de la sponsorul oficial al blogului libraria online Libris,am reusit si am terminat cartea.Aceasta carte este plina de invataturi,ne invata ce este devotamentul si dragostea adevarata indiferent de problemele ce apar pe parcurs.Cartea se numeste Fiica tacerii de Kim Edwards.Am terminat ieri seara cartea dar din pacate nu am mai facut fata sa ii scriu si recenzia pentru ca am fost foarte obosita.
Povestea in jurul careia se invarte toata actiunea romanului este una adevarata,insa in realitate femeia a nascut doi baietii unul avand sindromul Down.In carte femeia naste o fetita si un baiat,iar fetita este cea bolnava.
Actiunea cartii incepe intr-o noapte de iarna,cand o furtuna de zapada nu i-a permis unui doctor sa isi duca sotia la spital pentru a naste.Neajungand la spital acesta isi asista sotia la aducerea pe lume a gemenilor impreuna cu asistenta sa.Primul copil este baiat si este sanatos,insa al doilea copil este o fetita si sufera de sindromul Down.Doctorul ii ordona asistentei sa i-a copil;ul si sa il duca la o institutie specializata in astfel de probleme.Asistenta duce fetita,insa cand vede conditiile si felul in care sunt tinuti si tratati copii se hotaraste sa o pastreze ea si sa o creasca desi este bolnava.In continuare este prezentata viata celor doi copii in urmatorii 25 de ani.Doctorul este mustrat de decizia lui de acum 25 de ani,de as da copilul bolnav fara sa ii pese ca tot al lui era,tot sangele lui il purta in vene.Acest lucru ii afecteaza casnicia si relatia cu fiul sau pe care l-a pastrat.In schimb fiica lui a trait fericita si a fost iubita,nestiind ca de fapt tatal ei nu a vrut-o.
Povestea in sine ma impresionat pentru ca nu concep din perspectiva mea sa iti dai copilul chiar daca e bolnav,iar pentru mine regretele de dupa nu au nici o valoare.M-a impresionat profund cartea si ma intreb,oare exista multi oameni care traiesc cu regretul ca au facut ceva gresit,sau cu regretul ca nu au facut nimic cand ar fi trebuit sa rectioneze.Mi-a placut cartea si o recomand si celor care vor sa citeasca un roman bun,din care au o multime de lucruri de invatat.Cartea o puteti achizitiona de AICI.
Cartile mi-au fost oferite de catre libraria online LIBRIS.
Voi ce ati mai citit/achizitionat in ultima vreme???

2 comments:

  1. Cea mai buna carte citit de mine e "Misterul camerei galbene" o carte care chiar merita citita, iar acum citesc "Nisipurile miscatoare". Interesanta si recomandarea ta:)

    ReplyDelete
  2. foarte frumoasa poveste cred ca o voi lua de la prietena mea si sa o citesc :))

    ReplyDelete

Un gand,o idee...