Thursday, May 17, 2012

Recenzie-Misterul Graalului de Julius Evola

Graalul este unul dintre subiectele mult mediatizate in ultima vreme.Fiecare vine cu alta ipoteza insa fara sa dovedeasca mai nimic.Ca si pana acum biserica neaga cu vehementa aceste zvonuri simtinduse contrariata de legendele ce se invart in jurul acestui pocal care se pare ca nu este tocmai un pocal.
Va voi prezenta in continuare cartea ce mi-a fost oferita de libraria online Libris si care este o carte fantastica,un studiu realizat de Julius Evola care ne prezinta pe parcursul ei diverse interpretari ale Gralului in diverse culturi,tratate de-a lungul timpului si la sfarsit parerea lui ce si-a format-o cercetand istoria acestui mister.
Cartea se numeste sugestiv Misterul Gralului si dupa cum am spus nu este o carte cu continut fictional,are mai mult iz de istorie,filozofie deci celor care se asteapta sa citeasca ceva fictional le recomand cu caldura Codul lui Da vinci.
Julius trece in revista foarte multe izvoare despre acest mit,de la Parsifal a lui Wagner pana la izvoare palpabile si cat se poate de reale.El spune in studiul sau ca in fiecare popor si cultura Graalul este ori un pocal,vesnica legenda,pocalul in care s-a strans sangele domnului sau din care a baut la cina cea de taina,ori legendele ce circula in clipa de fata mai des sunt cele despre faptul ca Graalul defapt ar fi o serie de documente in care se atesta viata adevarata a lui Iisus Hristos,faptul ca a avut copii si a fost casatorit cu Maria Magdalena.
Indiferent de interpretare Graalul ramane un mister inca nedeslusit,insa probabil ca daca va fi descoperit va da peste cap intreaga lume incepand cu biserica.
Spre finalul cartii Evola ne ilustreaza alt mit si acela mostenirea Graalului unde ne aminteste de faptul ca ordinul templierilor a fost responsabil cu pastrarea in siguranta a acestui obiect timp de foarte multi ani.De asemenea se aminteste ca templieri ar exista si astazi insa mai mult ca oricand prefera tacerea.
Mi-a placut foarte mult carte deoarece mereu m-a fascinat aceasta poveste a Sfantului Graal si m-a bucurat faptul ca este o carte ce se bazeaza pe fapte si studii reale.O recomand cu caldura celor ce vor sa afle mai multe despre Graal si celor care sunt pasionati de istorie.
Cartea o puteti gasi si procura de AICI.

No comments:

Post a Comment

Un gand,o idee...