Tuesday, November 27, 2012

Sa gandim romaneste (proba 26)

...si sa mancam romaneste.Mereu am sustinut produsele autohtone,pur romanesti.Nu neaparat ca sunt eu patriota sau ca cele care vin de peste mari si tari  nu sunt bune.Nici de cum,poate uneori calitatea produselor noastre nici nu se compara cu acelor de import.Insa cred ca ar trebui sa ne gandim ca numai noi putem ajuta economia tarii prin comercializarea si procurarea fructelor si legumelor de pe meleagurile noastre.
De asemenea produsele din carne si lactate.fara suparare dar cred ca romanii sunt primii in lume la delicatese din carne parerea mea.Si nu va spun ce fericire pe mine cand e ziua recoltei toamna si vin producatori cu care mai de care produse romanesti sa ne ademeneasca.
romanesteNoi exportam produsele si mancam ce importam.Este o antogonie pe care majoritatea tarilor o reneaga.Majoritatea tin la ce este al lor si chiar daca pentru o economie buna exporta cantitati industriale in alte tari,prefera sa consume marfa lor si sunt chiar mandri de asta.
Adevarul din minunata noastra tarisoara este ca majoriatea cumparam de la fructe pana la carne importate pentru ca spunem noi ca sunt mai ieftine.Poate sunt in unele cazuri,insa nu ca ar fi mai bune ci pentru ca ale noastre produse sunt mai scumpe pentru ca agricultorul roman nu are atatea posibilitati sa isi dea recolta pe un pret de nimic.Si sincer cei care au preturi ridicate la marfa romaneasca nici macar nu sunt producatori ci numai bisnitari care la randul lor cumpara marfa chiar la un pret de nimic si o da dublu sau triplu.De asta fug romanii de produsele romanesti.Ar trebui sa se dea o lege ca producatori sa poata sa vina in piete sau sa iti vanda marfa in marile magazine sa vedem atunci care produse vor fi mai cautate.
Prefer un gust adevarat de mar,marul fiind unul potrivit decat gustul sintetic al unui mar ce seamana cu marul albei ca zapada.
Ar trebui in fiecare luna sa se faca in marile orase cate o piata volanta cu producatorii din apropiere,sa poata sa isi vanda marfa cum se cuvine.
Am aflat ca de curand in Real este un stand permanent cu produse pur romanesti iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure pentru ca este ceva laudabil pentru ca promoveaza produsele neaose numai bune de gustat de romanii adevarati!

Articol scris pentru SuperBlog 2012

No comments:

Post a Comment

Un gand,o idee...